Welke garagedeur past het best bij mijn woning?

Welke garagedeur past het best bij mijn woning?

Is uw garagedeur aan vervanging toe, maar heeft u geen idee welke mogelijkheden er zijn? Geen probleem! Wij zetten het graag voor u op een rijtje. Er bestaat namelijk een grote diversiteit in type deuren, waardoor er altijd een optie is die volledig aansluit op uw wensen. Ontdek het in dit blog!

Openslaande garagedeuren

Mocht u het gemak van een brede doorgang willen ervaren? Dan zijn openslaande deuren iets voor u. Natuurlijk kunt u ook eenvoudig één deur openen, in plaats van de hele garage. Bijvoorbeeld wanneer u alleen met de fiets naar buiten wilt gaan. Dit type deur wordt ook wel Duoport genoemd en is een geïsoleerde dubbele deur.

De voordelen van openslaande garagedeuren? Het isoleert, het is inbraakwerend en tochtvrij. Daarnaast zijn de deuren vervaardigd van hoogwaardige materialen en onderhoudsvrij. Ook bestaat er de mogelijkheid om de deur uit te breiden met het ‘Politie Keurmerk Veilig Wonen’. U kunt de deur dan onder andere voorzien van een driepuntsvergrendeling en dievenpennen.

Sectionale garagedeuren

Heeft u een korte oprit en wilt u naast de binnenkant van de garagedeur, ook de plaats vóór de garage volledig benutten? Denk dan eens na over sectionale garagedeuren. In tegenstelling tot een kanteldeur, draait de sectionale deur naar binnen in plaats van buiten. Zo benut u elke centimeter.

De voordelen van sectionale garagedeuren? Het biedt comfort, isoleert, hoge veiligheid én optimale ruimtebesparing. De sectionaaldeur bestaat uit losse secties die door scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor laat de deur zich gemakkelijk openen zonder dat extra ruimte voor de garagedeur nodig is. Daarnaast is bij iedere sectionaaldeur een bijpassende zijdeur leverbaar en is uit te breiden met verschillende accessoires, zoals het ‘Politie Keurmerk Veilig Wonen’.

Kanteldeuren

Wilt u voor de klassieke stijl gaan? Dan is een garagedeur met een kanteldeur de ideale oplossing voor u. Bij het openen van deze deur draait de deur geheel onder het plafond van de garage weg. Er zijn verschillende soorten kanteldeuren: staal, hout, volledig geïsoleerd en met op afstand bedienbare aandrijving. Voor iedere woning is er een passende oplossing. Ontdek hier die verschillen.

Het voordeel van een kanteldeur? Het neemt weinig ruimte in beslag, waardoor u optimale ruimte in én voor uw garage behoudt.

Garage met loopdeur

Mocht u het optimale gebruikersgemak van uw woning willen ervaren? Kies er dan voor om een loopdeur in uw garagedeur te plaatsen. Dit is zowel geschikt voor enkelwandige kanteldeuren als geïsoleerde kanteldeuren en sectionaaldeuren.

De voordelen van een loopdeur? U hoeft niet elke keer wanneer u even naar buiten wilt de gehele garagedeur te openen. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar ook een hoop energie. Doordat u niet elke keer de gehele deur hoeft te openen, wordt de warmte beter in uw huis bewaard én zorgt het in de zomer voor verkoeling.

Aandrijving

Een fijne extra optie is de elektrische aandrijving voor uw garagedeur. Hiermee opent u de deur met een handzender, vingerafdrukscan of een code. Handig voor wanneer u een groot gezin heeft en niet talloze sleutels wil laten rondslingeren. Het voordeel? Zo kunt u in ieder geval altijd droog de auto uit stappen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees het hier.

Bent u benieuwd naar meer informatie of wilt u samen kijken welke mogelijkheid het beste bij uw woning en wensen past? Kooloos Zon & Huis denkt graag met u mee. Maak hier vrijblijvend een afspraak.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow