Is uw woning al klaar voor de winter? Isoleren voor élk seizoen

Is uw woning al klaar voor de winter? Isoleren voor élk seizoen

Het winterseizoen. Voor de één favoriet en de ander telt hard naar de eerste warme lente dag af. Trekken we dit seizoen onze schaatsen uit de kast of blijft het kwik boven nul? Helaas kunnen we niet in een glazen bol kijken, maar we weten wél dat de wintermaand het koudste seizoen is. En dan is het fijn als u er comfortabel bij zit.

Hoe? In deze blog zetten we een aantal opties op een rij, zodat u -extra- kan genieten van het comfort van uw eigen huis.

Hoe zit het met de isolatiewaarde van uw woning?

De energieprijzen woekeren enorm. Nu kunt u natuurlijk fijn voor de kachel of openhaard kruipen met een kop warme chocomelk, maar u kunt óók beginnen met de isolatie van uw woning. Hoe is het daarmee gesteld?

Voorzetramen voor iedere woning

Om in de winter de warmte in huis te houden, speelt isolatie namelijk een belangrijke rol. Want door goede woningisolatie bespaart u niet alleen kosten, het is ook nog eens beter voor het milieu. Maar hoe kunt u die warmte in uw woning houden? Bijvoorbeeld door het plaatsen van voorzetramen. Een duurzame oplossing.

Dit zijn extra ramen die voor of achter uw bestaande ramen gemonteerd worden. Ze zijn ideaal voor monumentale panden of oude gebouwen, omdat deze in de meeste gevallen enkel glas of tochtige kozijnen bevatten. Én voorzetramen bieden niet alleen warmte-, maar ook nog eens geluidsisolatie!

Energie én dus ook kosten besparen met rolluiken

Wist u dat naast het plaatsen van voorzetramen, ook rolluiken de warmte binnen uw woning houden? En ze isoleren niet alleen tegen de kou, maar ook tegen warmte én geluid. Win-win situatie. Met rolluiken bespaart u jaarlijks algauw 10% op uw jaarlijkse stookkosten!

Hoe dat precies werkt? De isolerende werking zorgt ervoor dat koude lucht niet naar binnen komt en dat warme lucht niet ontsnapt. Zo blijft het niet alleen in de winter lekker warm, maar in de zomer ook lekker koel. Rolluiken zijn dus thuis in ieder seizoen.

Lijken rolluiken u wel iets? Dan hebben wij goed nieuws! Bij aanschaf van rolluiken met een Somfy IO motor krijgt u een Connexoon gratis*. Dit is een home automation systeem dat gemakkelijk is in aansluiting én bediening. Met een Connexoon kunt u uw rolluiken aansturen met uw smartphone. *Let op: deze actie geldt zolang de voorraad strekt.

Glaswanden voor extra comfort

Mocht u een veranda of tuinoverkapping hebben. En wilt u hier ook in de winter van kunnen genieten? Denk dan eens aan het plaatsen van glaswanden. Glaswanden zorgen namelijk niet alleen voor comfort, maar bieden ook bescherming tegen verschillende weersinvloeden, zoals kou, wind en regen.

En wanneer u uw veranda of terrasoverkapping warm wilt maken, overweeg dan eens om een kachel, terrasverwarmer of een openhaard te plaatsen. Zo geniet u niet alleen in de zomer van uw tuin, maar álle seizoenen!

Natuurlijk zijn er veel meer oplossingen om uw huis meer comfort te bieden in de winter. Daarover denken wij graag met u mee. Neem hier vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow