Thuis in elk seizoen: de tuintrends van dit voorjaar

Thuis in elk seizoen: de tuintrends van dit voorjaar

Elk seizoen genieten van uw huis én tuin. Dat kan! Kooloos Zon & Huis heeft voor u alles in huis om uw woning buiten aan te kleden. Van tuinkamers en veranda’s tot zonwering, rolluiken en glaswanden. Maar wat zijn nu eigenlijk de tuintrends van dit moment? In deze blog delen we zes trends, zodat u er dit tuinseizoen heerlijk bijzit.

1. De tuin als ontspanningsplek

Even ontsnappen aan alle hectiek van de alledaagse dag. Normaal gesproken doen we dat door lekker met het gezin, alleen of met vrienden op vakantie te gaan. Maar nu we nog steeds in de greep zijn van corona, zal de staycation (de vakantie rondom huis) ook dit jaar weer een begrip zijn. Maar is dat erg? Wij denken van niet. Het geeft u namelijk de kans om uw eigen omgeving opnieuw te ontdekken. We zien dan ook dat er bij veel van onze klanten budget ontstaat dat normaal gesproken wordt uitgegeven aan vakanties, maar dat nu wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de eigen leefomgeving. En dan met name in de tuin. Bijvoorbeeld door een heerlijke loungeplek te creëren, een overkapping te plaatsen of uw eigen wellnesstuin te realiseren met een jacuzzi, sauna en hangmat in de tuin. Zo wordt uw tuin een échte ontspanningsplek.

2. Haal binnen naar buiten met een veranda of tuinkamer

Langer genieten van uw favoriete seizoen. Wie wil dat nu niet? Met een veranda, tuinkamer, overkapping of serre bent u niet meer afhankelijk van het Hollandse weer om te kunnen genieten van uw tuin. Het voelt aan als buiten, maar u bent toch beschermd tegen wind en onaangenaam weer. Een echt verlengstuk van uw huiskamer dus, waar u lekker kunt zitten en genieten. Welk seizoen het ook is.

3. Even ontsnappen aan de zon met rolluiken en zonwering

Het zomerseizoen staat weer voor de deur. Het zonnetje en het warme weer zijn natuurlijk heerlijk, maar op sommige momenten wilt u de zon ook weren. Bijvoorbeeld op uw werkplek in huis of als u buiten op het terras zit. Rolluiken, terrasschermen, zonwering en uitvalschermen zijn dan de ideale oplossing. Met zonwering voorkomt u verblinding van de zon en ervaart het comfort van een schaduwrijke plek. Kooloos Zon & Huis heeft een breed assortiment; voor iedere woonstijl een passende zonwering.

4. Urban jungle: een mix van stoer, groen en donkere tuinmeubelen

Deze trend zien we de laatste tijd veel in interieurs, maar ook steeds vaker in de tuin. Urban jungle is een mix van stoere materialen, veel groene planten en donkere tuinmeubelen. Met zwarte schuttingen of overkappingen, veel groen met palmen en weelderige planten, bamboe accessoires, steellook. Op deze manier creëert u in uw tuin een verbinding tussen stad en natuur.

5. Solar screens: verticale zonwering op zonne-energie

Ook in 2021 zet de milieubewuste trend zich voort. Duurzame materialen zoals douglas hout, zonnepanelen, een waterpomp én verticale zonwering op zonne-energie zijn hot op dit moment. Voor de solar screens heeft u geen bekabeling of stroomaansluiting nodig om de screens te bedienen; de zonnecel doet al het werk. De verticale screens houden de warmte tegen en beperken de lichtinval. Bijkomend voordeel: ook uw interieur wordt beschermd tegen de schadelijke Uv-stralen én uw hebt gegarandeerd een strak doek aan de gevel dankzij Solarzip. Dit maakt de solar screens geschikt voor elk type woning.

6. Buitenjaloezieën

Binnen is het al dé trend op het gebied van raamdecoratie. Maar heeft u al eens gedacht aan buitenjaloezieën? Dankzij kantelbare lamellen heeft u de mogelijkheid om altijd de juiste sfeer in huis te creëren. Met buitenjaloezieën krijgt u eigenlijk twee types zonwering in één: rolluik + jaloezieën. Door de open jaloezieën speelt u met de lichtinval en heeft u altijd ventilatie in huis. Zo kunt u bij iedere stand van de zon traploos kiezen hoeveel daglicht u in uw woning wil. En bij gesloten jaloezieën kiest u juist voor privacy.

Alvast inspiratie opdoen?

Met Kooloos Zon & Huis bent u thuis in elk seizoen. Creëer extra leefruimte in uw tuin met een veranda, serre, overkapping, glaswanden of bijvoorbeeld een tuinkamer. Beschut en bescherm uzelf met zonwering, garagedeuren of rolluiken. Waar u ook voor kiest, met onze producten kunt u alle jaargetijden genieten met vrienden en familie. U bent van harte welkom in onze showroom om de verschillende producten en mogelijkheden te bekijken. Wij vragen u wel om voorafgaand aan uw bezoek een afspraak in te plannen. Zodat één van onze specialisten uw kan voorzien van deskundig advies.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow