Terugblikken en vooruitkijken met Christiaan Kooloos

Terugblikken en vooruitkijken met Christiaan Kooloos

We naderen het einde van 2021. Hoog tijd om met Christiaan Kooloos, eigenaar Kooloos Zon en Huis, bij te praten over het afgelopen jaar én om vooruit te kijken naar 2022. En het eerste wat Christiaan wil zeggen is ‘bedankt voor uw vertrouwen!’, want samen met het team van Kooloos Zon en Huis kijkt hij terug op een heel mooi jaar: “We begonnen dit jaar in een lockdown, maar ondanks de pandemie maakten we een vliegende start. Het hele jaar door hebben we -samen met ons hechte team van professionals- mooie projecten mogen neerzetten en daar zijn wij best trots op!”

Christiaan, hoe zag 2021 eruit voor Kooloos Zon en Huis?

“Begin dit jaar vroegen we ons af wat 2021 ging brengen. We hadden al een coronajaar achter de rug, maar zagen dat mensen ook dit jaar weer doorgingen met investeren in hun eigen woning. Enerzijds door de lockdown, want men zat vaker thuis waardoor ze graag hun thuisomgeving wilden upgraden. En anderzijds omdat de hypotheekrentes gunstig zijn en we te maken hebben met een krapte op de woningmarkt. We zagen dat mensen hun woningen gingen verbouwen of juist verduurzamen, en dat uit het bouwdepot konden financieren”, legt Christiaan uit.

Zonwering, rolluiken, zipscreens, solarproducten én meer!

Kooloos Zon en Huis bracht bijvoorbeeld extra veel zonweringen aan dit jaar. Oók aan de oostgevels, die voorheen vaak niet werden meegenomen. “Zo had ik een klant die vanuit huis aan de keukentafel werkte en er toen pas achter kwam dat het heel vervelend is om van acht tot elf uur ’s ochtends met je ogen te knijpen, omdat de zon naar binnen schijnt. Naast de reguliere zonwering verkochten we ook veel solarproducten. Het grote voordeel daarvan is dat je geen kabels hoeft te trekken of aan de binnenzijde van de kamers hoeft te boren.”

Waren er dan ook uitdagingen voor jullie?

“Jazeker!” Christiaan vertelt verder: “We zijn enorm druk met het offertetraject. Nu al, voor volgend jaar. Inmiddels weten onze klanten dat we te maken hebben met langere levertijden. We zien het als een positieve ontwikkeling dat men zich in het winterseizoen al gaat oriënteren voor bijvoorbeeld zonwering of een veranda. Dan zit er op het besluitmoment minder druk. Want fabrikanten kunnen de vraag helaas nauwelijks aan. Voorheen was daar ook wel sprake van, maar dan in de laatste weken van een seizoen. Nu is die druk er het hele jaar door, omdat microchips of grondstoffen enorm schaars zijn geworden. Wij anticiperen daar dan op, indien mogelijk, door van bepaalde producten een voorraad aan te leggen. En vooral door eerlijk te communiceren met onze klanten. We beloven ze geen snelle levertijden als we dat ook niet waar kunnen maken.”

Professionaliseringslag voor Kooloos Zon en Huis

Kooloos Zon en Huis had nog nooit zoveel monteurs in dienst. “Voor ons is dat een mooie groei. We hebben naast in goed materiaal, ook geïnvesteerd in onze mensen. Zo hebben onze monteurs allemaal een cursus bij Romazo gedaan, de branchevereniging voor specialisten in zonwering, rolluiken en systemen voor buitenleven. Op deze manier houden wij onze kennis up-to-date, maar zorgen we er bijvoorbeeld ook voor dat onze mensen veilig kunnen werken. Want veiligheid op de werkvloer is enorm belangrijk.”

Christiaan vertelt dat hij het mooi vindt om te zien dat professionals graag voor het merk Kooloos willen werken. “Naast de positieve verhalen die we regelmatig mogen ontvangen van onze klanten, is dit een fijne bevestiging van dat wij het goed doen. Door de groei in experts kunnen we onze onderneming naar een nog hoger niveau tillen. En onszelf steeds verder specialiseren. Zo heeft iedere monteur zijn eigen kracht en kunnen we deze ook per project benutten. Voor hen brengt het een stuk verdieping in de werkdag en onze klanten bieden we zo de beste kwaliteit.”

En wat gaat 2022 ons brengen?

Als een branche goed draait, komen er allemaal cowboys op de markt. “Dan wordt goedkoop vaak duurkoop, merken wij. Er komen nieuwe ondernemers bij, wat natuurlijk helemaal niet slecht hoeft te zijn, maar we zien dat het ze dan vaak ontbreekt aan de juiste kennis en ervaring. En dat is jammer.” Daarom benadrukt Christiaan nogmaals dat als mensen nu al plannen hebben, het slim is om nu alvast een afspraak te maken: “We weten niet wat volgend jaar gaat brengen, maar wíj zijn er klaar voor! En als het weer zo druk gaat worden als dit jaar, mede dus door de leveringsproblemen, dan is het goed om nu al te beginnen met plannen.”

Tot slot vertelt Christiaan dat ze veel conceptmatiger gaan werken: “We hebben alle expertise in huis en dat betekent dat wanneer een klant iets ‘extra’s’ wil, zoals het storten van een betonvloer of een groen dak op de veranda, wij dat van A tot Z kunnen verzorgen. Ze hoeven niet meer met verschillende aannemers te werken, want wij ontzorgen ze compleet. Daarnaast gaan we onze showroomproducten bij Kees Smit Amersfoort ook uitbreiden. Een mooie ontwikkeling, want zo kan men de producten Kooloos Zon en Huis op twee plekken in Midden-Nederland bekijken.”

Bent u benieuwd wat wij voor uw woning kunnen betekenen? Heeft u plannen of wilt u zich vrijblijvend oriënteren? Maak dan hier een afspraak en wij denken graag met u mee!

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow