Laat u inspireren door de woontrends van 2019!

Een nieuw kalenderjaar betekent voor veel mensen ook een nieuwe start; inclusief goede voornemens! Denk bijvoorbeeld aan gezond(er) eten, meer bewegen, tijd investeren in familie en vrienden of een fris (nieuw) interieur. In dit blog zoomen we in op het laatste onderdeel van deze veelvoorkomende wensenlijst. En dat hoeft dan niet per se een volledig nieuw interieur te betekenen, want met een paar kleine aanpassingen bereikt u al heel veel. Maar wat zijn dan dé woontrends van 2019? We zetten ze hieronder op een rij!

1. Gebruiksgemak

Het is misschien niet de eerste interieurtrend die u zou verwachten, maar wel een belangrijke! Want tegenwoordig staat gebruiksgemak op nummer één. We willen onze huizen en tuinen zo inrichten dat ze rust en ontspanning overbrengen. Dat we volledig tot rust kunnen komen en genieten van onze kostbare vrije tijd.

2. Puur & natuurlijk

Natuurlijke materialen zorgen voor rust in uw interieur. Kies daarom voor een goede basis. Dat kan een witte óf een natuurlijke tint zijn, waarmee u natuurlijke materialen laat contrasteren. Wilt u een compleet ‘puur & natuurlijk’ interieur? Kies dan voor duurzame materialen en oplossingen, zoals een marmoleum vloer, isolerende zonwering, een houten veranda of (zuiverende) planten. Want ook de trend ‘urban jungle’ zet dit jaar door.

3. Ronde vormen

Deze trend sluit aan op ‘puur & natuurlijk’; organische vormen. We zagen het afgelopen jaar al dat de ronde eettafel steeds vaker de interieurs haalde. U hoeft natuurlijk niet direct nieuwe (tuin)meubels aan te schaffen, maar kunt ook gaan voor een update! Voeg bijvoorbeeld een paar ronde accessoires toe, zoals ronde vloerkleden, spiegels, kussens, etc.

4. Ton sur ton

Ofwel: tint-op-tint. Het maakt niet uit wélke kleur u kiest, maar zorg ervoor dat u deze volledig doorvoert in uw interieur. Dat hoeven niet exact dezelfde kleuren te zijn, maar kies kleuren uit dezelfde kleurgroep. Daardoor past alles goed bij elkaar. Rustige, tijdloze kleuren zorgen ervoor dat u er niet zo snel op uitgekeken bent. Onze tuinen zijn vaak een verlengstuk van onze woning, dus vergeet vooral ook uw beplanting, tuinmeubels en -accessoires mee te nemen.

5. Overdekt tuinplezier

We willen steeds vaker én langer buiten zijn, maar met onze weersomstandigheden dat niet altijd mogelijk. Overkappingen, veranda’s en tuinkamers zijn daarom steeds populairder geworden! Buitenleven, maar bijvoorbeeld ook buiten koken én eten. Of wat dacht u van een ‘tuinkantoor’? Dat kan allemaal met overdekt tuinplezier.

Bent u benieuwd wat wij voor uw woning in 2019 kunnen betekenen? Met onze producten bent u thuis in elk seizoen! Kom langs in onze showroom te Bunschoten of neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow