Een overkapping, veranda of serre: wat past het best bij u?

Een overkapping, veranda of serre: wat past het best bij u?

Wellicht speelt het al enige tijd door uw hoofd: ‘Ik wil mijn leefruimte vergroten, maar ik weet niet hoe.’ Er zijn immers een heleboel mogelijkheden, maar wat past er precies bij uw behoeften? Is dat een overkapping waar u vooral in de zomermaanden plezier van heeft of wilt u er ook in de winter van kunnen genieten? Ontdek het in dit blog!

Overkapping

De eerste mogelijkheid is het aanschaffen van een overkapping. Deze kunt u helemaal naar uw eigen zin maken. Voor íedere woonwens bestaat namelijk een geschikte oplossing. Wilt u de leefruimte alleen vergroten, dan is een aluminium veranda of tuinkamer daar de perfecte oplossing voor. Hiermee kunt u namelijk verschillende seizoenen van uw tuin en het buitenleven genieten. Moet de ruimte ook waterbestendig zijn? Dan is het de overweging waard om een vouw– of lamellendak te nemen. Wilt u uw leefruimte helemaal niet vergroten, maar wel uw auto, caravan, boot of fiets beschermen tegen verschillende weersinvloeden? Denk dan eens na over een carport. Zo heeft u de keus uit een carport met plat dak, een toogcarport of een zadeldak carport.

Veranda

Naast een overkapping, is een veranda ook een populaire manier om uw leefruimte én woongenot te vergroten. Ook hiervoor zijn er verschillende modellen en mogelijkheden. Denk aan een kapschuur of een veranda met een plat of lessenaarsdak. Wanneer u een ruimtelijk gevoel wil krijgen binnen een veranda, dan is de kapschuur de beste optie. Dit is namelijk een veranda met een hoog dak, in een L-vorm. Indien u liever uw uitzicht behoudt is het verstandig om te gaan voor een veranda met een plat dak. Houdt u meer van robuust? Overweeg dan om te kijken naar een veranda met een lessenaarsdak. Dit dak loopt namelijk schuin af en kunt u bedekken met dakpannen of glas. Hierdoor neemt u geen daglicht weg.

Het grootste voordeel van een veranda is dat u ieder seizoen kan genieten van uw tuin én verlenging van uw woning. Daarnaast kunt u de veranda geheel naar uw wens maken met bijvoorbeeld schuifwanden, zonwering en/of infraroodverwarming.

Serre

Tot slot kunt u ervoor kiezen om een serre aan uw woning te plaatsen. Hiermee vergroot u (écht) uw leefruimte en woongenot. Het biedt namelijk een leven lang plezier van een geïsoleerde ruimte en wordt vaak gezien als aanbouw van uw huis. Maar waar u bij een aanbouw niet kan genieten van de heerlijke ochtendzon of zonsondergang, is dat bij een serre wel het geval. Daarnaast maakt u met een serre de wisseling van de jaargetijden dichtbij mee, vanuit uw huis. Ook hier heeft u de mogelijkheid om het geheel naar uw wens te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor schuifdeuren, openslaande deuren of een klassieke look. Maak het af met geïntegreerde verlichting in de profielen: spots. Deze zijn duurzaam en met een dimmer bepaalt u zelf de sfeer, passend bij iedere gelegenheid. Kooloos denkt samen met u na over de plaatsing van deze verlichting en verwerkt dit in een lichtplan.

Bent u benieuwd naar meer informatie óf wilt u samen kijken welke mogelijkheid het beste bij uw woning en wensen past? Maak dan hier vrijblijvend een afspraak en wie weet kan jij binnenkort genieten van uw extra leefruimte!

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow