Christiaan Kooloos over 2018: “De zon draaide overuren en wij ook!”

Een gevoelstemperatuur van -20 graden Celsius

Christiaan Kooloos: “Aan het einde van het jaar is men altijd geneigd om nog eens terug te blikken op het verloop van het jaar. Wanneer we terug denken aan de eerste maanden van 2018 dan overheerst het gevoel van kou! Want wat was het koud aan het begin van het jaar, vóóral in februari. De gevoelstemperatuur tikte af en toe zelfs -20 graden Celsius aan! Gelukkig was het van korte duur en brak uiteindelijk het voorjaar aan.”

Een vliegende start van het voorjaar

Christiaan Kooloos: “Al snel won het voorjaar het van de winter. De temperatuur steeg en dat zorgde voor een vliegende start van onze business: de verkoop van onze prachtige producten. Opvallend was, dat het warme voorjaar geen enkel dipje gekend heeft. Allemaal waren we bang voor regen, gelukkig bleef dit uit en gingen we over op een prachtige warme zomer. Voor ons een fantastische periode want met dit soort temperaturen is het buitenleven natuurlijk enorm in trek!

De zomer van 2018 ging daardoor op alle fronten met records de boeken. Het was een topzomer en dat was ook te merken aan de vraag vanuit de markt. We hebben enorm veel klanten kunnen voorzien van zonneschermen, markiezen en screens.”

Krijgen we nog wel een échte herfst?

Christiaan Kooloos: “Niet alleen de zomer had een record aantal zonuren: ook de herfst scoort! Nooit eerder scheen de zon zoveel als deze herfst. Met als toppunt het weekend van 13 oktober, toen was het zelfs 26 graden. Voorheen spraken we over een hoog- en laagseizoen, maar daar is al enige jaren geen sprake meer van. Consumenten zijn zich meer en meer bewust van de wisselende seizoenen en moeten daarbij rekeninghouden met (hinderlijk) zonlicht.

We naderen de feestdagen!

Christiaan Kooloos: “Momenteel maken we ons alweer op voor de feestdagen en zijn we volop bezig met producten die een isolerende werking hebben zoals garagedeuren en rolluiken. Daarnaast zijn producten die aansluiten op de woonwensen voor binnen zoals serre’s, tuinkamers en balkonbeglazing erg in trek. Ze zorgen voor extra wooncomfort.

Wat wij meenemen in 2019? We verwachten dat het weer van afgelopen jaar van invloed is op komend jaar. Ik verwacht dat men zich volgend jaar al vroeg meldt voor zonwering, veranda’s en terrasoverkappingen om tijdig klaar te zijn voor het prachtige en hopelijk warme seizoen!”

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow