Aluminium shutters; dé tuintrend van 2023

Aluminium shutters; dé tuintrend van 2023

Het hele jaar door genieten van uw tuin en terras? Ook als het weer even niet meewerkt? Dat kan! Van tuinkamers en veranda’s tot zonwering, rolluiken en glaswanden, er zijn enorm veel mogelijkheden om uw tuin zó aan te kleden dat u zich er in ieder seizoen thuis voelt.

En wist u al dat aluminium shutters om uw terras of buitenruimte af te sluiten dé tuintrend van 2023 is? In dit blog leest u waarom.

Wat zijn aluminium shutters?

Aluminium shutters zijn luiken met verstelbare lamellen die u op verschillende manieren kunt inzetten. Bijvoorbeeld als wand onder de (terras)overkapping en decoratieve luiken, voor het afsluiten van uw ramen en deuren, het creëren van privacy of ter bescherming tegen zon, wind en regen. Ook zijn er verschillende soorten aluminium shutters. Van vaste panelen tot schuifpanelen op rails of vouwwanden, natuurlijk altijd met kantelbare of vaste lamellen.

De voordelen van aluminium shutters

Naast de vele mogelijkheden kennen aluminium shutters ook vele voordelen. Ten opzichte van houten shutters zijn aluminium shutters sterker, vochtbestendiger én onderhoudsvriendelijker. De andere voordelen?

  • Strak en modern
  • Houdt zon, wind en regen tegen
  • Duurzaam
  • Hittebestendig
  • Lichtgewicht en compact materiaal
  • Volledig naar eigen wens samen te stellen

Aluminium shutters van StyleShutters en LuxxOut

Bij Kooloos Zon & Huis leveren wij aluminium shutters van StyleShutters en LuxxOut:

Shuttermerk: Style Shutters

  • De aluminium shutters van StyleShutters geven uw (terras)overkapping een luxe uitstraling. Zij zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en worden naar wens in kleur afgewerkt. In zijdeglans óf in mat of structuurlak. Houdt u van gemak? Alle aluminium shutters van StyleShutters zijn ook leverbaar met elektrisch kantelbare lamellen op afstandsbediening. Een robuuste, strakke uitstraling van buiten en een knusse uitstraling vanbinnen. Een échte eyecatcher waar je ieder seizoen van kunt genieten.

Shuttermerk: LuxxOut

  • LuxxOut kent twee soorten aluminium shutters: Lamellensysteem Fortis en Lamellensysteem Fortis Flex. Het Fortis Alu lamellenpaneel is een systeem met gefixeerde lamellen die op vaste afstand van elkaar onzichtbaar zijn bevestigd. De lamellen staan altijd onder een hoek van 45 graden. Lamellensysteem Fortis Flex daarentegen is de flexibele variant van Lamellensysteem Fortis. De lamellen in dit systeem zijn kantelbaar, waardoor de lamellen volledig te openen of te sluiten zijn. Hiermee kiest u zelf hoeveel zonlicht of wind u toestaat in uw buitenruimte. De kantelbare lamellen zijn eenvoudig te openen en te sluiten. Vanaf 1,5 meter is het paneel in twee delen los van elkaar te draaien. Tussen deze delen zit een vaste lamel gefixeerd.

Eindeloze mogelijkheden! Wilt u ook ieder seizoen van uw tuin kunnen genieten? Daarover denken wij bij Kooloos Zon & Huis graag met u mee. Neem voor meer informatie over aluminium shutters hier vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow