Unieke Ultraline overkapping van Aluxe® voor familie Huigen-Penders uit Soest

Unieke Ultraline overkapping van Aluxe® voor familie Huigen-Penders uit Soest

Soest

" Onze veranda is maatwerk en past helemaal bij onze woonwensen en -niet onbelangrijk- ook bij ons huis.” "

Familie Huigen-Penders uit Soest had al jaren de wens om een overkapping in de tuin te plaatsen en afgelopen zomer was het eindelijk zover! En het is niet zomaar een overkapping geworden, maar een extra leefruimte voor de hele familie. Uniek door het kubistische, horizontale design en zónder zichtbare dakhelling. Een modern en stoer uiterlijk, met overstek. Waarom ze voor Kooloos Zon en Huis kozen? We spreken met Diana Penders over samenwerking met Kooloos.

Van Kees Smit naar Kooloos

“We zijn bij verschillende architecten geweest, maar vonden telkens geen match. De prijzen waren te hoog, het design bood niet de mogelijkheden die wij voor ogen hadden of ze hadden simpelweg geen tijd”, vertelt Diana. Toen ze de showroom van Kees Smit in Amersfoort bezochten, sprong er een overkapping in het oog. “Deze was heel anders van wij eerst voor ogen hadden. Onze focus was daarvoor namelijk nog op een houten overkapping, maar we vielen direct voor het design. Strak, glas en aluminium. De veranda bleek afkomstig van Kooloos Zon en Huis uit Bunschoten-Spakenburg en zodoende maakten we een afspraak in hun showroom.”

Eigen ontwerp veranda

Diana en haar man hadden helder voor ogen wat voor soort overkapping ze wilden. “Samen met Christiaan Kooloos bespraken we onze wensen. En hij kon deze goed vertalen naar een mooi ontwerp. Onze veranda is maatwerk en past helemaal bij onze woonwensen en -niet onbelangrijk- ook bij ons huis.” Diana gaat verder: “We hebben een oud huis en aluminium kan dan een kil contrast zijn. Daarom kozen we bijvoorbeeld voor extra elementen, zoals de woodwall. Kooloos had nog nooit eerder een woodwall aangebracht, maar greep de uitdaging met beide handen aan. Niets was ze te gek. ”

Extra woonplezier

Daarnaast was onderhoudsarm een belangrijke voorwaarde. Want naast de juiste kleur en afmetingen, wilde de familie een duurzame toevoeging aan hun woning doen. “De overkapping staat los van het huis, heeft getint én uiteraard veilig glas met een speciale coating. Zo hebben wij er jaren plezier van. Weinig onderhoud en als er bijvoorbeeld takken op vallen, dan zitten we altijd veilig.” Diana geeft aan dat ze het een heel leuk proces vond. “We hebben deze veranda echt samen ontworpen. Aan de ontwerptafel, maar ook tijdens het plaatsen dachten ze actief met ons mee. Zo zijn we samen tot een heel mooi eindproduct gekomen en daar ben ik best trots op.”

Finishing touch

Zoals we al in de inleiding aangaven, gaat het om een unieke veranda. Naast dat het ontwerp buitengewoon is, zijn ook de details bijzonder. “We hebben er bijvoorbeeld shutters in geplaatst en in dezelfde stijl als onze woodwall een keuken en schuifpoort laten ontwerpen. Deze stijl trekken we door en binnenkort krijgen ook onze kliko’s dezelfde ombouw. Zo komen we samen tot wel hele mooie producten!” Diana is zeer positief over de samenwerking: “Kooloos levert topproducten en goed werk. Ze nemen de tijd, zijn professioneel, vriendelijk en moeten ze wat herstellen dan is daar geen discussie over. Bij mij ligt de lat heel hoog, maar ze hebben al onze verwachtingen en meer waargemaakt!”

Deze overkapping betekent voor familie Huigen-Penders extra leefruimte en daar genieten ze iedere dag van. “We hebben er een kamer en keuken bij. Voorheen stond onze tuintafel maar blaadjes en stof te verzamelen en nu zitten wij daar bijna dagelijks aan”, besluit Diana het interview enthousiast.

Bent u benieuwd wat wij voor uw woonplezier kunnen betekenen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow