Solar rolluiken met kantelbare lamellen houdt warmte buiten voor de familie Koster

Solar rolluiken met kantelbare lamellen houdt warmte buiten voor de familie Koster

Ede

" De combinatie van koelte en licht in ons huis is nu echt goed. En de temperatuur in ons huis bleef tijdens die hete nazomer onder de 21 graden. Ik kan iedereen Kooloos Zon & Huis van harte aanbevelen! "

Na vele jaren in het westen van Nederland te hebben gewoond, besloot de familie Koster in 2022 te verhuizen naar het prachtige en bosrijke Ede. Ze betrekken een ruime vrijstaande woning met enorme raampartijen. Na het volledig inrichten van een nieuwbouwhuis en tuin, was het tijd voor de zonwering. 

 Hun wens? Iets wat de warmte buiten houdt, zónder dat er veel licht verloren gaat. Daarom kozen ze voor de Solar rolluiken met kantelbare lamellen van Kooloos Zon & Huis. In dit interview vertelt Lineke Koster meer over de samenwerking met Kooloos. waarom ze voor deze oplossing kozen, of ze tevreden zijn met het resultaat, en hoe ze bij Kooloos Zon & Huis terechtkwamen. 

Screens of rolluiken?

Toen de familie Koster in 2022 hun intrek nam in hun nieuwe huis, beleefde Nederland een ongekend hete zomer. Door de megagrote ramen liepen de temperaturen binnen -en dan met name op de bovenverdieping- al snel op tot 23, 24 en soms zelfs 26 graden. “Daar moesten we echt iets met zonwering doen, want in de zomer is dat geen pretje. Maar wat is dan de beste keuze? Er is zo’n overvloed aan keuzes als het gaat om zonwering”, vertelt Lineke.

Ze besloten de buurt te verkennen om te zien welke zonwering andere buren hadden geïnstalleerd. Hoewel ze veel huizen met screens zagen, trok dat niet direct hun aandacht. Maar toen viel hun oog op een huis die rolluiken met kantelbare lamellen heeft. “Precies wat we zochten. Deze rolluiken houden de warmte buiten en het laat toch nog genoeg licht binnen. Zónder dat het binnen te warm wordt.”

Ruimte voor wensen en ideeën

Tijd om een partij te zoeken die dit kon leveren. “In eerste instantie vonden wij een andere partij die dit kon leveren, alleen hadden we daar totaal geen klik mee. Er was geen ruimte voor overleg. Daarom besloten we verder te zoeken. Uiteindelijk kwamen we bij Kooloos Zon & Huis in Bunschoten-Spakenburg terecht. Een wereld van verschil. Bij Kooloos Zon & Huis was er namelijk wél ruimte voor overleg. Wij konden al onze wensen en ideeën met hen bespreken. Na wat mail- en belcontact besloten we om langs te gaan in de showroom”, vertelt Lineke. “Daar konden we alles bekijken. Wat ons echt hielp om een goed beeld te krijgen van het product. Hun focus op kwaliteit en het tonen van de werking van de kantelbare lamellen in de showroom gaf ons veel vertrouwen.”

 

Binnen één week een offerte op de mail

Het gehele proces verliep vlot. Van het eerste contact, tot het plaatsen van de rolluiken met kantelbare lamellen. Lineke: “Na ons showroombezoek en het bespreken van onze ideeën en wensen, ontvingen we binnen diezelfde week nog een offerte in onze mailbox. Net voor de zomervakantie. Aangezien we zelf ook weggingen, stond de installatie gepland net na de zomervakantie. Wat toevallig een bloedhete septembermaand bleek te zijn. Dat was heel fijn, want we konden meteen testen of het effect had op de temperatuur in ons huis. En dat bleek!”

Makkelijk te bedienen

“De combinatie van koelte en licht in ons huis is nu echt goed. En de temperatuur in ons huis bleef tijdens die hete nazomer onder de 21 graden”, vertelt Lineke enthousiast. “Bovendien zijn de rolluiken en lamellen gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening en handige app. Technisch gezien zit het dus ook helemaal goed. En wat ook erg fijn is, is dat voor de installatie ervan er geen kabels naar binnen geboord hoeven te worden omdat ze op zonne-energie op werken. De montage ervan is heel eenvoudig. En we konden ze in precies de kleur bestellen die bij onze kozijnen past, voegt Lineke toe.

“De rolluiken met kantelbare lamellen zijn zeker thuis in elk seizoen. Hoewel wij ze voornamelijk gebruiken om de hitte buiten te houden in de zomer, zijn ze ook ideaal om in de winter de kou buiten te houden.” – Lineke Koster

Al met al is de familie Koster erg tevreden over de samenwerking met Kooloos Zon & Huis. “Ik zou anderen Kooloos Zon & Huis zeker aanbevelen. En dat heb ik al gedaan. Aan buren die op zoek waren naar een vergelijkbare oplossingen,” sluit Lineke af.

Bent u benieuwd wat onze rolluiken met kantelbare lamellen voor uw wooncomfort kunnen betekenen? Plan een gratis adviesgesprek in, bezoek onze showroom in Bunschoten-Spakenburg of neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow