Wist u dat uw huis ventileren van levensbelang is?!

Waarom is ventilatie toch zo belangrijk? Weet u het antwoord? Het eerste waar u misschien aan denkt is de frisse lucht die het huis binnenstroomt. Dat klopt, maar ventileren is iets anders dan luchten. Om gezond te wonen is het belangrijk dat u uw huis op de juiste manier ventileert. In dit blog leggen wij uit waarom én hoe u dat doet.

24 uur per dag ventileren

Luchten is lekker, maar ventileren is van levensbelang. Dat betekent dat u 24 uur per dag, zeven dagen per week uw huis moet ventileren. Want een huis moet ademen, net zoals u dat doet. Waarschijnlijk heeft u thuis ventilatieroosters boven de ramen of misschien wel een automatisch ventilatiesysteem. Zorg ervoor dat de roosters het grootste gedeelte van de dag openstaan. Op deze manier kan oude lucht naar buiten en frisse lucht naar binnen.

Wij produceren 10 liter vocht per dag!

Wist u dat u per dag – samen met uw huisdieren, planten en fornuis – tien liter vocht in de lucht produceert? Ook komen bij het ademhalen en koken deeltjes vrij die op den duur kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Daarom is ventileren zo belangrijk! Zet ventilatieroosters tegen elkaar open of laat ramen op een kier staan. Let dan wel op dat u goede anti-inbraak maatregelen heeft genomen. En wilt u niet dat insecten of pollen naar binnen vliegen, kies dan een passende hor. Zo ventileert u altijd zorgeloos.

Extra ventileren, extra gezond

Wanneer u het huis lucht, is de frisse lucht vaak na een half uur verdwenen. Dus als u heeft gedoucht, gekookt of geslapen is het aan te bevelen extra te ventileren. Laat bijvoorbeeld de afzuigkap na het koken aanstaan of zorg voor langdurige ventilatie in de bad- en slaapkamer. Want wanneer u al het (extra) vocht afvoert, blijft de lucht in uw huis gezond. Teveel vocht kan namelijk geïrriteerde luchtwegen veroorzaken, maar ook schimmels in het huis. En voorkomen is beter dan genezen.

Thuis in elk seizoen

Wilt u weten hoe u uw huis het hele jaar door ventileert? Of met welke oplossingen wij u daarbij kunnen helpen? Bijvoorbeeld met passende horren voor uw woning? Neem dan hier contact met ons op en wij vertellen u graag meer!

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow