Vijf voordelen van isolerende rolluiken

We zitten midden in de koudste periode van het jaar, dan is het wel zo fijn als onze woon- en werkomgeving goed geïsoleerd zijn. U kunt uw dak, gevel, spouwmuren en vloer laten isoleren. Ook het zetten van dubbel- of driedubbelglas is een vorm van goede isolatie. En wist u dat u met rolluiken uw woning nóg beter isoleert? De eerste winst is dat het ons wooncomfort vergroot, maar ook de besparing op energiekosten moeten we niet vergeten.

Wat zijn de voordelen van isolerende rolluiken?

Rolluiken zorgen voor veiligheid en privacy, maar zijn ook nog eens verduisterend, geluidswerend én isolerend. Ze bieden ons wooncomfort tijdens de zomermaanden én tijdens de wintermaanden.

1. Minder energiekosten

Met isolerende rolluiken bespaart u het hele jaar door. Hoe hoog de vermindering uitvalt, verschilt per type woning. Gemiddeld ligt deze besparing tussen de 12-14% op het energieverbruik in geval van een tussenwoning en 25-26% in geval van een vrijstaande woning. Reken maar uit uw winst!

2. Geluiddempend effect

Al het omgevingslawaai wordt gedempt. Wel zo prettig als u bijvoorbeeld langs een drukke weg slaapt, want dan zorgen isolerende rolluiken ervoor dat u weer kunt genieten van uw nachtrust.

3. Verhoging van wooncomfort

Door uw woning te isoleren verhoogt u het wooncomfort. Hoe dat werkt? In de winter blijft kou buiten en warmte binnen. Terwijl rolluiken tijdens de zomermaanden juist het zonlicht buitenhouden, waardoor het binnen koel blijft. Oppervlakten die kou (of warmte) uitstralen zijn nu afwezig, waardoor u de temperatuurafgifte gelijkmatig beleefd.

4. Waardestijging van uw huis

Men ziet het aanbrengen van energiebesparende maatregelen over het algemeens als een verbetering van de woning. Een investering in energiebesparing laat daarom de waarde van uw woning stijgen.

5. Bijdrage aan het milieu

Doordat u minder energie verbruikt, draagt u bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. U (be)spaart zowel het milieu als uw portemonnee!
Wilt u meer weten over isolerende rolluiken? Stel dan hier uw vraag aan Christiaan Kooloos.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow