Vijf redenen om een veranda of overkapping te plaatsen

De dagen worden langer en we verplaatsen ons dagelijkse leven steeds vaker naar buiten. Een BBQ, lunch of gewoon een boek lezen in de tuin; het kan allemaal en dat zomerse gevoel willen we het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Met een overkapping of veranda geniet u álle seizoenen buiten. Misschien twijfelt u nog over wat precies de voordelen zijn. Wij zetten er vijf op een rij:

1 Extra leefruimte

Een veranda of overkapping biedt u extra leefruimte. Het is ook nog eens voordeliger dan een uitbouw. Wilt u uw woonkamer vergroten, maar is een uitbouw te rigoureus? Met een veranda of overkapping bereikt u hetzelfde effect: een plek waar u heerlijk kunt relaxen, familie en vrienden uitnodigt voor een diner of waar de kinderen lekker (buiten)spelen.

2 Schaduw & verkoeling

Door een veranda te plaatsen creëert u een schaduwplek in uw tuin. Het is een plek waar u droog en beschut zit, waar u verkoeling vindt tijdens warme zomerdagen en u met comfort zit.

3 Extra bescherming meubelen

Tuinmeubelen krijgen te maken met alle weersinvloeden, mits u ze het hele jaar buiten laat staan. Door zon, regen, wind, vuil en vorst hebben ze het zwaar te verduren. Plaatst u ze onder een overkapping of veranda, dan gaan ze veel langer mee!

4 Waardeverhoging woning

Een veranda of overkapping voegt waarde toe aan uw woning. U plaatst hem natuurlijk niet om direct een bord in de tuin te zetten, maar mocht u ooit verhuizen dan kan de veranda of overkapping voor woningzoekenden een extra reden zijn om voor uw huis te kiezen.

5 Verlenging van het buitenseizoen

Volgens het KNMI valt er jaarlijks zo’n 800mm neerslag. En deze regen valt voornamelijk in het voor- en najaar, de tijd dat u buiten wil genieten. Dat kan met een veranda of overkapping; daar beleeft u alle seizoenen!

Wilt u ook uw woongenot vergroten? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vrijblijvend hier contact met ons op.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow