Veilig op vakantie: bescherm uw huis met rolluiken tegen inbraak!

Veilig op vakantie: bescherm uw huis met rolluiken tegen inbraak!

We kunnen weer op vakantie en velen van ons doen dat maar al te graag. Vakantie boeken, koffers pakken, deur op slot en gaan. En dát weten de inbrekers ook. De zomerperiode is daarom de perfecte gelegenheid om eens rustig in te breken. Wees gerust, u kunt zich goed voorbereiden. Daarom geven we in deze blog een aantal tips om uw huis veilig achter te laten en met een gerust hart van uw vakantie te genieten.
Wilt u alvast een tipje van de sluier? Rolluiken hebben als voordeel inbraakwerend te werken!

Aantal inbraken stijgt in ze zomer

Het aantal inbraken stijgt aanzienlijk tijdens de vakantieperiode. De afgelopen 5 jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5392 claims in juli. Dat is 10% meer dan de 4889 claims die ze gemiddeld in juni ontvangen. En in augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5574 zelfs nóg hoger!

Rolluiken werken als extra beveilig

Inbrekers willen snel hun slag slaan en zoeken daarom doelgericht woningen uit die niet goed beveiligd zijn. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdaders, die met bijvoorbeeld eenvoudig gereedschap slecht beveiligde deuren of ramen openbreken. Dus wanneer uw ramen gesloten zijn met rolluiken, maakt u het ze een stuk moeilijker.

Extra voordelen rolluiken

Rolluiken werken inbraakwerend, maar hebben nog vele andere goede eigenschappen:

 • Energiebesparend
 • Geluidsisolerend
 • Maar ook warmte- en kou-isolerend
 • Inbraakvertragend
 • Gebruiksvriendelijk
 • Én ze verhogen uw privacy!

Wist u dat al onze rolluiken optilbeveiliging bevatten? Dit betekent dat wanneer ze eenmaal gesloten zijn, u ze niet meer met de hand opent. Zo zorgt u ervoor dat inbrekers een sterk verminderde kans hebben om u huis binnen te komen.

Tips tegen inbraak

Rolluiken zijn dus een toegevoegde waarde voor de beveilig van uw huis. Maar wat kunt u nog meer doen om uw huis veilig achter te laten?

 • Vraag buren op uw huis te letten als u op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje in het zeil houden wanneer u er niet bent.
 • Laat iemand uw planten water te geven en de binnenkomende post buiten het zicht leggen. Zo voorkomt u dat inbrekers zien dat u al een tijdje niet thuis bent geweest.
 • Daarnaast kunt u vrienden, familie of buren vragen om af en toe de auto op uw oprit te zetten, zodat het lijkt alsof u thuis bent.
 • Installeer tijdsschakelaars of gebruik domotica voor de lampen, zodat uw huis er ook ‘s avonds bewoond uitziet.
 • Verder kunt u ook inbraakvertragend glas laten plaatsen. Dit is speciaal veiligheidsglas wat een inbraak bemoeilijkt en vertraagt. Hiermee duurt het voor een inbreker zeker een aantal minuten om binnen te komen. En deze vertraging kan vaak al voldoende zijn om de inbraakpoging te staken.

Bent u benieuwd wat wij voor uw woning kunnen betekenen? Of welke rolluiken het meest geschikt zijn? Maak dan hier vrijblijvend een afspraak of bel met een van onze specialisten. Wij helpen u graag. En voor nu wensen wij iedereen een hele fijne, veilig zomer!

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow