Geniet elk seizoen van het buitenleven met zonneschermen en zonwering

Geniet elk seizoen van het buitenleven met zonneschermen en zonwering

Tot in de late uurtjes genieten in de tuin of op uw balkon, beschut zitten op uw terras én een koel huis tijdens een warme zomer. Met Kooloos Zon & Huis bent u thuis in elk seizoen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om onafhankelijk van het weer langer in de buitenlucht te kunnen verblijven. Met een cassettescherm, zonnescherm met scharnierarmen, verticaal screen, glazen dak of een lamellenpaviljoen. De perfecte bescherming tegen zon, regen en nieuwsgierige blikken. Maar welke oplossing is voor u de meest geschikte? Dat hangt af van meerdere factoren. In deze blog delen we enkele tips waaraan u moet denken als u een zonnescherm koopt.

De montageplaats en het beoogde gebruik

Welk zonnescherm voor u ideaal is, hangt allereerst af van de montageplaats en het beoogde gebruik. Samen met u doorlopen we verschillende vragen om het ideale type zonnescherm te bepalen. Kan hij aan de muur worden bevestigd? Dient hij als perfecte weerbescherming op het terras of als zonwering in de tuin? Staat er bij het uitschuiven van het scherm misschien een boom in de weg? Wordt het zonnescherm beschut onder een balkon of dakoverstek aangebracht of is hij blootgesteld aan de elementen, waardoor een constructieve bescherming noodzakelijk is?

De schaduwval bij uw woning

Als u een zonnescherm koopt om schaduw mee te creëren, is de eerste vraag die wij u stellen tijdens een showroombezoek: “Hoe is de schaduwval bij uw woning?”. De afmetingen en stand van het zonnescherm moeten namelijk worden afgestemd op de omstandigheden. Daarom komen we áltijd vrijblijvend inmeten voordat wij een definitieve offerte uitbrengen. In principe geldt: hoe groter het te beschaduwen oppervlak in de tuin of op het balkon, hoe groter de uitval en de breedte van het zonnescherm moeten zijn. Zo kunnen we in -bijna- elke situatie schaduw creëren.

Een passende zonwering voor iedere woonstijl en ieder budget

Met ons ruime assortiment aan zonweringen is er altijd wel een zonnescherm dat past bij de stijl van uw huis en tuin. Van zonnescherm met scharnierarmen, cassettescherm of verticaal screen tot en met een weerbescherming met glazen dak of vrijstaand paviljoen. Niet alleen de stijl, maar ook het budget speelt een rol bij de aankoop van een zonnescherm. Wij hebben voor ieder budget een passende zonwering. Waar zonneschermen met scharnierarmen en cassetteschermen de voordeligere varianten zijn, behoren het terraspaviljoen en het glazen dak met geïntegreerde zonweringsmogelijkheden tot de duurdere oplossingen. Om door de bomen het bos te blijven zien, denken onze adviseurs bij de keuze voor een zonwering graag met u mee.

Perfect comfort

Alle elektrische zonwering die we bij Kooloos Zon & Huis verkopen, kunnen ook via uw smartphone of een afstandsbediening geautomatiseerd bediend worden. Zo zorgt een goede elektrische motor ervoor dat er constant een hoge doekspanning is zonder golfvorming. Door schokvrij openen en sluiten, wordt de levensduur van uw doek verlengd. Systemen op basis van een windsensor vouwen bij opkomende wind hun scharnierarm- of cassettescherm automatisch op en zorgen zo voor perfecte bescherming. Een optionele zonlichtsensor activeert automatisch het uitschuiven van het zonnescherm om uw woonkamer of veranda koel te houden. En voor sfeervolle avonden in de buitenlucht, kunt u uw elektrische zonnescherm ook nog voorzien van verlichting. Tal van mogelijkheden dus om het perfecte comfort te realiseren.

Voorkom verblinding van de zon en ervaar het comfort van een schaduwrijke plek. Met de zonwering van Kooloos Zon & Huis creëert u snel en eenvoudig een plek om optimaal van het buitenleven te genieten. Alle seizoenen. Met een van onze zonweringen haalt u het maximale uit uw tuin, balkon of terras. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Bunschoten. Wij vertellen u graag meer.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow