3 Tips: Zo haalt u meer uit uw tuin!

Voorheen had ieder huis één terras en daar deden we alles. Samen buiten dineren, visite ontvangen, een boek lezen, de tuinstoel achterover zetten… en in één keer was het een plek om te loungen. Vandaag de dag is dat wel anders; we creëren meerdere plekken die verschillende functies hebben. En dat kan ook in een kleinere tuin. Maar hoe doet u dat? In dit blog geven we drie tips om het maximale uit uw tuin te halen.

1 – Bepaal de functie(s) & sfeer

Een tuin kan verschillende functies hebben. De één geniet van een mooi aangelegde, groene tuin. De ander wil graag genieten van een tuin die is ingericht om te kunnen relaxen en loungen. Wat is voor u belangrijk? Noteer alle gewenste functies, want deze vormen de basis voor een goed tuinontwerp.

Wanneer u dat helder heeft, denk dan ook na over welke sfeer u graag in uw tuin ziet. Op basis van de gekozen sfeer én gewenste functies kiest u de invulling. Van beplanting tot aan de meubelen. Dat maakt uw tuin tot één geheel, waardoor het niet uitmaakt als u verschillende terrassen creëert, omdat uw tuin overal dezelfde uitstraling heeft.

2 – Denk in mogelijkheden

Laat u niet belemmeren door het ‘traditionele terras’, vaak vastgemaakt aan het huis. Heeft u een zonnige hoek in de tuin? Of is deze misschien iets te zonnig? Creëer dan een zitplek mét overkapping. Deze hoeft niet helemaal dicht te zijn, waardoor u zonlicht verliest. Kies bijvoorbeeld voor een lamellendak. Zo heeft u een comfortabele pergola, maar dan van duurzaam aluminium. De kantelbare lamellen zorgen voor een natuurlijke luchtcirculatie: een milieuvriendelijke airconditioning!
De mogelijkheden om een fijn terras te creëren zijn eindeloos. Naast een overkapping kunt u ook denken aan een veranda of zonnescherm die de zitplek nét wat extra comfort geven. En de locatie in de tuin? Dat maakt niets uit!

3 – Ga voor een solide basis

Zit uw hoofd nu vol mooie plannen, maar weet u niet waar u de tijd en het budget vandaan moet halen? Geen zorgen. Niet alles hoeft in één keer af. Zorg wel voor een goede basis, want wanneer de basis solide is, kunt u deze naar wens uitbreiden. Zónder dat het ontwerp en de sfeer van uw tuin verloren gaan. En zo werkt het ook met een veranda of overkapping. Als de constructie staat, kunt u daar later met een paar (glas)wanden een comfortabele tuinkamer van maken. Zo blijven de mogelijkheden voor uw tuin eindeloos.

Bent u benieuwd wat wij voor uw droomtuin kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow