De dagen worden langer en we verplaatsen ons dagelijkse leven steeds vaker naar buiten. Een BBQ, lunch of gewoon een boek lezen in de tuin; het kan allemaal en dat zomerse gevoel willen we het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Met een overkapping of veranda geniet u álle seizoenen buiten. Misschien twijfelt u nog over wat precies de voordelen zijn. Wij zetten er vijf op een rij:

1 Extra leefruimte

Een veranda of overkapping biedt u extra leefruimte. Het is ook nog eens voordeliger dan een uitbouw. Wilt u uw woonkamer vergroten, maar is een uitbouw te rigoureus? Met een veranda of overkapping bereikt u hetzelfde effect: een plek waar u heerlijk kunt relaxen, familie en vrienden uitnodigt voor een diner of waar de kinderen lekker (buiten)spelen.

2 Schaduw & verkoeling

Door een veranda te plaatsen creëert u een schaduwplek in uw tuin. Het is een plek waar u droog en beschut zit, waar u verkoeling vindt tijdens warme zomerdagen en u met comfort zit.

3 Extra bescherming meubelen

Tuinmeubelen krijgen te maken met alle weersinvloeden, mits u ze het hele jaar buiten laat staan. Door zon, regen, wind, vuil en vorst hebben ze het zwaar te verduren. Plaatst u ze onder een overkapping of veranda, dan gaan ze veel langer mee!

4 Waardeverhoging woning

Een veranda of overkapping voegt waarde toe aan uw woning. U plaatst hem natuurlijk niet om direct een bord in de tuin te zetten, maar mocht u ooit verhuizen dan kan de veranda of overkapping voor woningzoekenden een extra reden zijn om voor uw huis te kiezen.

5 Verlening van het buitenseizoen

Volgens het KNMI valt er jaarlijks zo’n 800mm neerslag. En deze regen valt voornamelijk in het voor- en najaar, de tijd dat u buiten wil genieten. Dat kan met een veranda of overkapping; daar beleeft u alle seizoenen!

Wilt u ook uw woongenot vergroten? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vrijblijvend hier contact met ons op.