Rolgordijnen, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen: er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? Kooloos Zon & Huis geeft u tips om de juiste raamdecoratie te kiezen!

1. Kies de juiste raamdecoratie per ruimte

Raamdecoratie kan verschillende functies hebben. Een slaapkamer moet verduisterd worden, terwijl een badkamer beschermd moet zijn tegen inkijk. Maar raamdecoratie kan meer doen voor uw ruimtes dan dat. Betreft het bijvoorbeeld een kleine ruimte? Kies dan voor een lichte kleur raamdecoratie, dan oogt de ruimte groter. En horizontale strepen in de raamdecoratie benadrukken de lengte van de kamer, terwijl verticale strepen de hoogte accentueren.

2. Stem de stijl af

Creëer eenheid door de kleur en stijl van de raamdecoratie af te stemmen op de ruimte waar het komt te hangen. Een klassiek vouwgordijn past bijvoorbeeld niet in een moderne, strakke inrichting. Door het kiezen van de juiste kleur en stijl wordt de raamdecoratie onderdeel van de inrichting, in plaats van dat het afbreuk doet aan het totaalplaatje.

3. Denk ook praktisch

Het is belangrijk om ook altijd vanuit een praktisch oogpunt te kijken naar uw gekozen raamdecoratie. Welke bevestigingsmogelijkheden zijn er? Is het materiaal geschikt voor deze ruimte? In een badkamer kan de vochtigheid bijvoorbeeld schimmel op rolgordijnen veroorzaken. En houd keurmerken en beoordelingen in de gaten, zodat u recht heeft op garantie en goede service.

Extra tip van Christiaan Kooloos

“Communiceer niet alleen de benodigde afmetingen van de raamdecoratie met de leverancier, maar laat ook een foto van de ruimte zien. Wij kennen de mogelijkheden en kunnen goed inschatten wat het beste bij de ruimte past.”

Heeft u nog twijfels of vragen over de raamdecoratie in uw huis? Neem gerust contact op met Kooloos Zon & Huis voor een advies op maat!