De lente is aangebroken en dat is te voelen. De dagen worden langer en de zon krachtiger! De natuur maakt zich klaar voor haar kleurrijke bloei en ook de eerste vogels bouwen al nesten. Binnen is het heerlijk toeven, maar wanneer het weer dit toelaat, beginnen we ook al een beetje aan het buitenleven. Wij geven u tips om de lente in huis te halen en om de zomer te vervroegen met bijvoorbeeld een terrasoverkapping of veranda.

Lente in huis

De lente staat voor een nieuw begin. Sommige mensen beginnen meteen met de grote voorjaarsschoonmaak en gooien het hele interieur om. Is dit misschien iets te rigoureus? Een frisse start is ook met kleine details te behalen. Met een paar aanpassingen oogt uw woonkamer ineens heel anders en haalt u de lente in huis!

Bloembollen. Haal bijvoorbeeld bloembollen in huis! Van bol naar bloem, een mooi proces om te aanschouwen. Zo creëert u meteen extra groen in huis én planten verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit.

Lichte stoffen. Heeft u donkere kussenhoezen of een groot kleed liggen? Ruim dit kleed voor het komende half jaar op – een handige geheugensteun is het aanhouden van de zomer- en wintertijd – zo oogt uw kamer meteen anders en kan de vloer niet verkleuren door de scherpe zon in huis. Kussenhoezen en plaids bergt u gewoon op in de kast en vervangt u voor hoezen in frisse kleuren en dunnere stoffen.

Vervroeg de zomer

De zon begint langzaam krachtiger te worden en schijnt al lekker in huis. Om buiten te zitten is het soms nog te koud, maar binnen is het met de stralende zon op uw huis heerlijk comfortabel. Met een veranda of terrasoverkapping geniet u sneller buiten. Bij Kooloos Zon & Huis kiest uit verschillende types en materialen. Wij maken ze geheel van hout, glas en zelfs van stof. U kunt kiezen voor een vaste constructie of juist een schuifbare, zo hoeft het niet per se een grote verbouwing te worden. U creëert zo extra ruimte bij uw woning en vervroegd de zomer door veel sneller buiten te leven. In ieder seizoen kunt u nu buiten ontspannen!

Tip van Christiaan Kooloos: maak van uw overkapping een tuinkamer!

“Ervaringen van onze klanten leert ons dat men de tuinkamer het hele jaar door gebruikt voor allerlei doeleinden: feestjes, BBQ-en in zomer én winter en nog veel meer! Met een glazen schuifwand of een vaste glazen wand veranderen wij de overkapping in een luxe tuinkamer! En van deze tuinkamer geniet u het hele jaar door!”

Benieuwd welke veranda of terrasoverkapping het beste bij uw woning past? Neem gerust contact met ons op! Wij wensen u een vrolijke en vooral zonnige lente toe!