De korte dagen zijn voorbij. U merkt het vast al, ze worden langzaam weer langer. We denken alweer aan de lente, maar het kan nog goed koud worden. Misschien zoekt u de kou zelfs op en gaat u nog op skivakantie? Of gaat u liever naar de zon om uit een winterdip te stappen? Wij geven u tips om de winterdip te voorkomen, veilig van huis te gaan én hoe u de zon sneller in huis haalt.

Geen winterdip

Klaar voor de winter in drie stappen:
Stap 1: breng warmte en sfeer in huis.
De winter is het ideale seizoen om het extra gezellig in huis te maken. Breng direct sfeer aan in uw woonkamer door het aansteken van kaarsen of de openhaard als u deze heeft. Dim de verlichting en warm zo het huis op met zacht kaarslicht.

Stap 2: voeg groen toe aan uw interieur.
Planten zijn nog nooit zo hip geweest! Het interieur is niet meer compleet zonder groen. Naast dat het heel gezellig staat in huis, is het ook nog eens gezond: ze verbeteren de luchtkwaliteit in uw huis!

Stap 3: ga naar buiten!
Juist door actief naar buiten te gaan, verhoogt u uw weerstand. Wanneer de zon schijnt, pakt u ook nog eens vitamine D mee. En wat dacht u van een winterbarbecue? Maak in het weekend een Pulled Pork klaar. Door het vlees te bereiden op de BBQ krijgt het die heerlijke rooksmaak.

Veilig van huis

Inbraak is helaas nog steeds aan de orde van de dag. Wanneer u op vakantie gaat, wilt u het huis natuurlijk veilig achterlaten. De eerste stap is kijken hoe uw huis beveiligd is. “Maak het ze niet te makkelijk”. Heeft u al eens aan kerntrekbeveiliging gedacht? Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is voorzien van een hard metalen bescherming die de cilinder beschermt tegen het uitboren en -trekken van de cilinder. Zo zijn uw deuren goed beveiligd. Hoe zit het dan met de ramen? Een ruit is zo ingetikt. Heeft u al eens aan rolluiken gedacht? Ze kennen veel voordelen! Ze zijn inbraak werend, isolerend en verhogen uw privacy. Kooloos Zon & Huis heeft hier een breed assortiment in, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Haal de zon in huis

Dan komt u terug van vakantie en lonkt het nieuwe seizoen; de lente. De zon begint langzaam krachtiger te worden en schijnt al lekker in huis. Om buiten te zitten is het nog te koud, maar binnen is het goed toeven. Haal buiten naar binnen met een serre! Tijdens de donkerdere dagen van het winterseizoen is ieder sprankje zonlicht welkom en wat is er dan mooier om hier van te genieten in een glazen serre? Creëer een verbinding tussen het huis en de tuin, een fijne plek om te zijn. Zo komt u nooit in een winterdip en haalt u de zon in huis!

Tip van Christiaan Kooloos: bespaar met rolluiken!

“Wij denken graag met u mee. Wist u dat rolluiken ook isolerend werken? Met name in de winter zal het rolluik de koude lucht van buiten tegenhouden en zorgen dat de warmte niet ontsnapt. Zo bespaart u jaarlijks veel energie en geld.”

Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op! We wensen u een warme en zonnige winter!