Het weer is omgeslagen, de herfst is aangebroken. Wat blijkt: hoe meer wind en neerslag er is, des te meer er wordt ingebroken. Als er wind staat is er een stijging van 25 procent in het aantal inbraken en bij regen zelfs dertig procent. Het verschil tussen het aantal inbraken op een warme dag (25-29 graden) en een koude dag (rond het vriespunt) is bijna 50 procent.

Uit onderzoeken van de politie blijkt dat meer dan een derde van alle pogingen tot inbraak mislukt, omdat de huizen of woningen beveiligd zijn. Dieven willen snel hun slag slaan en zoeken daarom doelgericht huizen en woningen uit, die niet goed beveiligd zijn. De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdaders, die met bijvoorbeeld eenvoudig gereedschap slecht beveiligde deuren of ramen openbreken.

Tips tegen inbraak

Tegen een inbraak kan men zich met de volgende veiligheidsmaatregelen beschermen:

  • Installeer goede mechanische beveiliging van deuren en ramen. Hierdoor is de inbreker veel meer tijd kwijt, waardoor hij vaak zijn plan opgeeft.
  • Laat een vakman uw oudere ramen (met enkel eenvoudig hang- en sluitwerk) verder uitrusten.
  • Plaats een goed extra slot met een horizontale vergrendeling op de ingangsdeur
  • Zorg dat ramen niet gekanteld en/of geopend zijn tijdens uw afwezigheid.
  • Vermijd dichte gordijnen, overlopende brievenbussen of verraderlijke berichten op antwoordapparaten zoals “Wij zijn op vakantie“. Laat de brievenbus regelmatig legen.
  • Installeer een (extra) lichttimer

Tip van Kooloos: Rolluiken installeren

Rolluiken bieden u bescherming, omdat ze ervoor zorgen dat inbrekers geen kans hebben om het huis binnen te komen. Rolluiken zijn ideaal in deze tijd van het jaar en kenmerken zich door het comfort, gebruiksgemak en isolerende werking. Daarnaast zorgen ze voor een verhoogde privacy, een goede geluidsisolatie en warmte- en koudewering. Bovendien bieden rolluiken een optimaal gebruiks- en bedieningsgemak.

 

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze rolluiken voor uw huis? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!