TIP 1: Zorg voor de juiste temperatuur met buitenzonwering!
De buitenzonwering van Kooloos Zon & Huis bieden een zeer goede bescherming tegen agressieve UV-stralen. Heldere zonweringsdoeken filteren ten minste 90% en donkere doeken zelfs tot 100% van de schadelijke UV-straling.

Screens vangen de hitte op, voordat de warmte uw huis of bedrijfspand binnendringt. De screens van Kooloos Zon & Huis bieden de perfecte afscherming tegen hitte en inkijk. De isolerende luchtlaag tussen zonweringsdoek en venster zorgt voor een zeer effectieve bescherming tegen de warmte. Wat in geen enkele veranda mag ontbreken, is de zonwering op het dak. Kooloos Zon & Huis biedt zowel voor het dak, als ook voor de beglazing, op maat gemaakte oplossingen voor zonwering en bescherming tegen inkijk. Zo wordt uw “beglaasde oase” geen broeikas. Met behulp van automatisering wordt uw zonwering zelfs uitgerold als u afwezig bent.

TIP 2: ‘s Nachts ventileren!
Bij hitte daalt de buitentemperatuur pas ’s morgens. De temperatuur is voor zonsopgang op z’n laagst. Dat is het beste moment om intensief te ventileren!

TIP 3: Apparaten uit
Schakel apparaten en lampen die niet gebruikt worden uit. Hierdoor wordt de interne warmteproductie verminderd. Kies bij aankoop of vervanging voor stroombesparende producten die minder restwarmte produceren.

TIP 4: Ventilator
Zomerhitte kan ook worden getemperd door luchtbeweging: Plafond-, ruimte- of tafelventilatoren zorgen voor verkoelende lucht. Dit kan voor een aantal dagen per jaar best nuttig, relatief goedkoop en energiebesparend zijn. Ventilatoren zijn namelijk niet alleen goedkoper, ook verbruiken ze 20 tot 50 keer minder elektriciteit dan airconditioning. Een goede reden om dit eens een zomer te overwegen.

TIP 5: Last but not least
Gekoelde dranken, luchtige zomerjurken of een afkoelende douche maken de zomerhitte draaglijker.

Is uw tuin nog niet klaar voor de zomer en bent u op zoek naar een oplossing op maat? Kom eens bij ons langs, onze verkopers helpen u met liefde verder!