In de volksmond valt een serre en veranda vaak onder dezelfde noemer. Maar er zijn wel degelijk grote verschillen die van invloed zijn op de keuze voor een serre of veranda. Welke verschillen zijn er? Wat past beter bij uw wensen? We leggen het uit in onderstaand blog!

Wel of niet geïsoleerd?

Het grote verschil tussen een serre of veranda zit in de isolatie. Een serre is geïsoleerd en een veranda niet. Het is dus van groot belang dat u tijdens de zoektocht naar een (nieuwe) tuinkamer eerst vaststelt of u de kamer bij de woning wil betrekken. In dat geval is isolatie essentieel en raden wij een serre aan. Als de tuinkamer dient als schakel tussen tuin en woning is isolatie niet per se noodzakelijk en kunt u beter kiezen voor een veranda.

De serre

Een serre is een uitbreiding van de bestaande woning. Het geheel is volledig geïsoleerd en daardoor onderdeel van het huis. Bij het bouwen van een serre, breek je de muren door waardoor het huis en de serre in elkaar overlopen.
Voordelen van een serre zijn:

  • Volledig geïsoleerd
  • Direct bij de woning te betrekken
  • Veel glas en daardoor veel lichtinval
  • Creëert een ruimtelijk gevoel

De veranda

De veranda is, net als een serre, aan het huis te plaatsen. Hierdoor fungeert de veranda als tussenstap van binnen naar buiten. De veranda is niet geïsoleerd.
In een volledig afgesloten veranda is het ook ’s winters heerlijk om buiten te zitten. De ruimte verwarmt zichzelf makkelijk op door zonlicht dat naar binnen valt. In combinatie met een terrasverwarmer is het optimaal genieten!
Voordelen van een veranda zijn:

  • Beschut buiten leven
  • De zomeravonden verlengen door in de veranda te zitten
  • Ook droog als het regent
  • Geen ingrijpende verbouwing

Onze merken

Voor serres werkt Kooloos Zon en Huis met het merk ‘Serbo’. Deze aluminium serres zijn in allerlei verschillende maten en variaties verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een serre met schuifpui of met openslaande deuren.

Voor veranda’s beschikken we over diverse merken en producten. Volledig glazen daken, schuifwanden, houten wanden, glazen schuifdaken… De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u meer informatie of komt u graag ideeën opdoen? Dan heten wij u van harte welkom in onze showroom. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen.