De winter komt ten einde dus wordt het weer tijd om aan uw terras te denken! Begin het komende seizoen met een goede lenteschoonmaak, zodat u deze zomer profiteert!

Buitenzonwering

De buitenzonwering mag natuurlijk niet vergeten worden bij de grote lenteschoonmaak. Hiervoor heeft Kooloos Zon & Huis meerdere tips voor u.

 1. Reinig zelf uw buitenzonwering en daarbij horende cassette. Rol de buitenzonwering bij het reinigen geleidelijk af om beschadiging te voorkomen.
 2. Gebruik bij het reinigen van het zonnescherm niet de turbostraal! Bij de terrasvloer of de tuinmeubels laat vuil zich goed verwijderen met een hogedrukreiniger, maar bij het zonnescherm is dit te gevaarlijk. De kans dat de stof onder de druk scheurt of er een naad openbarst is erg groot.
 3. Gebruik voor lichte verontreinigingen een droge borstel en wrijf het zonnescherm gemakkelijk en snel schoon.
 4. Kleine vlekken kunnen met lauw water en een beetje groene zeep verwijderd worden. Spoel wel grondig met water na!
 5. Gebruik bij hardnekkige vervuilingen vlekkengom.
 6. Om de impregnering van het doek niet te beschadigingen mag u nooit ‘scherpe’ chemicaliën gebruiken.
 7. Nu hoeft u alleen nog de motor en de daarbij horende besturing door een vakman op de werking ervan te laten controleren. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met Kooloos Zon & Huis.

Terrasvloer

Om van de zomer optimaal te genieten van het ‘outdoor living’ is een schone terrasvloer een must.
Met een hogedrukreiniger bevrijdt u de terrasvloer van mos, zand en andere afzettingen. Let wel op de voegen. Oppervlakken van natuursteen mogen in principe niet met agressieve reinigingsmiddelen behandeld worden. Probeer, indien mogelijk, in plaats daarvan alleen met schoonwater werken. Met het opbrengen van water en de dosering van reinigings- en verzorgingsmiddelen moet u terughoudend zijn. Sterke vervuilingen moeten in kleine oppervlaktes met borstels en eventueel een pH-neutraal reinigingsmiddel verwijderd worden.

Tuinmeubels

De tuinmeubels waar u de gehele lente en zomer in doorbrengt verdienen de nodige aandacht. Daarom hebben wij van Kooloos Zon & Huis enkele tips.

 1. Koppel een polijstborsteltje op een accu-schroefmachine en polijst uw kunststof tuinmeubels weer als nieuw.
 2. Voor houten meubels zijn weerbestendige impregneringen een goede uitkomst, bijvoorbeeld speciale verzorgingsoliën voor teakhout.
 3. Behandel uw metalen meubels met roestbescherming en lak voor het beste resultaat.
 4. Reinig uw zitgelegenheden van kunststof met een reiniger voor plastic.

Nu kunt u deze lente en zomer optimaal genieten van het ‘outdoor living’. Veel plezier!