U heeft het vast gemerkt de afgelopen dagen: het is duidelijk kouder aan het worden! En dat is zowel binnen als buiten te merken. Warme kleding komt tevoorschijn en de verwarming gaat weer aan. Uit onderzoek is gebleken dat huishoudens in de winter acht keer zoveel gas gebruiken als in de zomer. Prettig voor uw comfort, maar minder prettig voor uw portemonnee. Wat nu?

Tips voor energiebesparing

•  Steek kaarsen en/of de open haard aan.
•  Let op gaten en kieren waardoor het kan tochten en dicht deze met tochtstrips.
•  Sluit ongebruikte kamers af. Hoe meer lucht er circuleert, des te meer warmte er verloren gaat.
•  Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Zorg echter ook tijdig voor ventilatie, anders hopen vocht    of schadelijke stoffen zich op.
•  Vervang uw oude CV-ketel met een hoog rendement (HR) ketel. Hiermee kunt u wel €200 aan stookkosten      per jaar besparen.

Tip van Christiaan Kooloos: Rolluiken

“Met rolluiken kunt u al gauw 10% besparen op uw jaarlijkse stookkosten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Rolluiken hebben een isolerende functie. Ze zorgen ervoor dat koude lucht niet naar binnen kan en warme lucht niet kan ontsnappen. Daarnaast werken rolluiken isolerend en geluidswerend, bieden ze privacy en beschermen ze u tegen inbraak ”

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze rolluiken voor uw huis? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!